maanantai 9. tammikuuta 2017

Hienosäätöä

Nyt olisi enää alle kaksi viikkoa SM-hallikisoihin. Treenit on treenattu ja enää hienosäädöllä voi vaikuttaa tuloksiin. Nyt on treenit edenneet ihan mukavasti ja kunto kasvanut. Ainakin pitäisi olla paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten kisoissa. Tavoitteet ovat siis omien tulosten parantaminen. Kaikki kolme lajia, 60metriä, 200 metriä ja kuulantyöntö ovat kolmen tunnin aikana. Ihannejärjestys olisi ehkä kuula, 60 metriä ja sitten 200 metriä, mutta tuskin se niin menee. Toivon kuitenkin, että 200 metriä olisi viimeisenä, koska se lyö jalat aivan hapoille. Sen jälkeen ei hetkeen onnistu kyllä mikään muu. 

Voimatasopuolella olen saavuttanut välitavoitteet. Maasta nousi 80kg puhtaasti 5 kertaa putkeen. Viimeisen sai kyllä jo rutistaa tosissaan, mutta niin vain se sieltä tuli. Rinnallevedossa en asettanut itselleni tavoitetta, mutta 50kg tuli helposti rinnalle. En tiedä, onko se paljon vai vähän. Olen jotenkin noiden painojen suhteen hassu, että aina kun saavutan oman ennätyksen, niin olen hetken aikaa tyytyväinen ja ajattelen, että olen aika vahva. Mutta sitten alan miettimään, että eihän se tulos nyt ole mitään ja jos tällainen monisairas elinsiirtopotilas siihen pystyy, niin kuka tahansa pystyy. Ja kuvittelen, että kuka tahansa perusterve pystyy samaan treenaamatta. Vaikka olen kuullut valmentajilta, että kilomäärät ovat isoja naiselle. Penkissä sain viime treeneissä 50kg kaksi kertaa puhtaasti, kolmannessa tarvitsin jo apua. Vuosi sitten yritin 50kg, niin en saanut kertaakaan. Mutta silti ajattelen, ettei se ole mitään. Ehkä pitäisi yrittää päästä liiasta itsekriittisyydestä eroon. :D
Kuva:Sami Reivinen/ www.valokuvaamoklik.fi 

Tänään tein ensimmäiset hienosäätötreenit. Olo oli tahmea ja sydän tykytteli ja muljahteli oudosti. Tarkoitus oli lähteä telineistä terävästi ja nopeasti, mutta tänään ei ollut lennokas olo. Ehkä ensi kerralla lähtee vähän paremmin. Kuulassa sen sijaan tuntui, että ihan kelpo tekniikka löytyi nopeasti ja sain ihan hienon kaaren aikaiseksi. Ehkä näistä tulee ensimmäiset kisat, joissa pakitan. Jos olisin vuoden treenillä saanut siihen sellaisen varmuuden, että paketti pysyisi myös kisatilanteessa kasassa. Sen näkee sitten kahden viikon päästä Pajulahdessa. :) 

Seuraavat kaksi viikkoa hienosäädetään ja sitten olisi näytön paikka. Pitää vain toivoa, että flunssat ja muut kulkutaudit pysyisivät loitolla ja voisi kisata terveenä. Vuosi sitten kärsin kovasta penikkataudista ja pieni flunssakin oli kisoissa päällä. Tuntuu, että kaikki ympärillä ovat kipeitä, joten ei auta kuin yrittää vahvistaa vastustuskykyä terveellisessä ruualla, riittävällä unella ja liikunnalla. Aurinkoista vuoden alkua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti