keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kisat lähenee, treenit vähenee

Nyt kun kisojen alkuun ei ole enää kuukauttakaan, on hyvä päivitellä treenikuulumisia. :) Tänään oli viimeinen tapaaminen valmentajien kanssa ennen kisoja ja sainkin ison määrän vinkkejä viime hetken harjoitteluun. Treenit tulevat olemaan kisoihin asti hyvin erilaisia kuin tähän asti. Innolla odotan, saanko niillä tuloksia parannettua. Varsinkin kuula on junnannut nyt paikallaan ja mennyt jopa aimo loikan takapakkia. Terävyys on kateissa, joten sitä lähdetään nyt etsimään.

Uudet piikkarit ilman piikkejä.:)
Olen nyt tässä parin viikon aikana hakenut vähän kisakokemusta ja todennut, että pakka hajoaa kisatilanteessa. Olin 13.6 hippo-kisoissa kuulaa työntämässä. Työntöjä oli neljä ja kisaajia omassa kunto-sarjassa noin kymmenen. Osa oli yleisurheiluvalmentajia ja osa muuten vain hyviä. Lisäksi samaan aikaan työnsi tytöt 15v ja naiset 17v. Porukkaa oli paljon ja työntöjen väli pitkä. Olen yrittänyt miettiä, mikä vaikutti alisuoriutumiseen kisoissa, koska en päässyt lähellekkään omaa tasoani. Tein edellisenä päivänä kuulatreenin, joka saattoi olla virhe. Kävin myös aamulla salilla tekemässä räjähtävyyttä, joka saattoi syödä voimia. Unohdin myös ottaa hydrokortisonin, jota syön korvaushoitona. Se on hyvä keksiä tekosyitä epäonnistumiselle. :D Lämmittelyt tein pyrinnön valmentajan kanssa yhdessä. Tulos jäi vaatimattomaksi 6,31metriin. Mutta kisakokemus oli hyvä ja jännitykselläkin oli varmasti osuutta asiaan. Opin kisasta valtavasti itsestäni urheilijana. 

Kyllä kelpaa. :)
14.6 oli "seitsenottelu" aikuisten yleisurheilukoulun ryhmien kesken. Kisa oli leikkimielinen, mutta kyllä kaikki antoi kaikkensa. Tosissaan kisattiin, mutta ei vakavasti. :) Lajeina oli keihäs, korkeus, 60m aidat ja 200m. Itse osallistuin vain 200m ja keihääseen. Olen pitänyt keihästä viimeksi kädessä viime syksynä, joten tulos oli sen mukainen. Lisäksi muistissa on edelleen polven sijoiltaan meno, joka tapahtui keihäässä, kun vauhti pysäytetään lopussa, joten heitin ilman vauhtia. Tulos taisi olla jotain 11,6 metriä. Mutta sain keihään lentämään hienossa kaaressa ja se jäi pystyyn! Se on tärkeintä. :D 200 metrin juoksu sen sijaan tuntui aivan omalta lajilta. Laitoin tavoitteeksi 40 sekuntia ja alitin sen reilusti ajan ollessa 39,69 sekuntia. :D Olin siis tyytyväinen ja kaikkeni antanut. Jaksoin juosta täysillä loppuun asti ja päivästä jäi todella hyvä maku. En edes katsonut, monesko olin eikä sillä lopulta ollut mitään merkitystä. Oma tavoite täyttyi ja se on tärkeintä. 

Kuulatreenin kanssa on ollut takkuamista oikein urakalla. Edellinen treeni, jossa onnistuin hyvin ja kuula lensi pitkälle, oli 12.6. Toivon, että valmentajan neuvot auttavat saamaan kadotetut sentit ja jopa metrit takaisin. Päädyin kuitenkin kisoissa työntämään ilman vauhtia, koska vauhdillinen pakettini ei pysy kasassa. Ehkä MM-kisoissa sitten, kun on pystynyt treenaamaan vähän kauemmin. Vauhditon tekniikkani on aikalailla hyvä, tarvitsen vain terävyyttä ja räjähtävyyttä. Sitä haen nyt lyhyillä ja räjähtävillä salitreenisarjoilla sekä lyhyillä juoksuvedoilla. Heinäkuussa nähdään, syntyykö niillä tulosta. Valmentajan luotto on kova, kai se pitäisi itsekin luottaa itseensä. Ainakaan en voi vedota enää kenkiin, koska löysin sattumalta sporttidivarista kuulakengät. :D


Uudet kuulakengät.:)

Eilen oli viimeinen kerta yleisurheilukoulua ja "seitsenottelun" toinen osa. Lämmittelyjen jälkeen alkoi pituushyppy, jota olen kokeillut kolme kertaa aikaisemmin elämäni aikana, jos ala-astetta ei lasketa. :D Tulos oli 3,13 metriä ja olen tyytyväinen. Oma tavoite oli päästä yli 3 metriä, jota en ole koskaan ylittänyt. Uudet piikkarit siivittivät tulokseen. :) Kuulassa en taaskaan ollut vireessä, tulokseksi jäi kolmen kierroksen jälkeen 6,41 metriä, tämä vauhdittomalla, kun ensimmäinen yritys vauhdillisella meni yliastutuksi. 800 metriä jätin suosiolla muille ja toimin ajanottajana ja stempparina. Haikein mielin lähdin kotiin uuden osuuspankki-lippiksen kanssa. :P Mutta syksyllä koulu jatkuu. :) Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa. Rauhallista juhannusta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti