sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Hallikauden yhteenveto

Eilen oli sitten tämän hallikauden päätöskisa, aikuisyleisurheilun SM-kisat. Kokeilin taas treenillisesti uusia asioita ja jotain meni oikein, kun oma halliennätys ja oman sarjan suomenennätys parani peräti 61cm! Se on kuulantyönnössä jo aika paljon ja jokaisessa kolmessa kisassa pystyin parantamaan omaa enkkaa. Nyt sitten viikon paussi ja kohti kesän kisoja, jolloin on taas uudet tavoitteet. Eiliset kisat olivat hyvin kovatasoiset ja olen enemmän kuin tyytyväinen omaan sijoitukseen kuudentena. Seuraavalle sijalle olisikin saanut jo työntää metrin pidemmälle, joten siihen ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia.


Ensikosketus hipposhalliin
Nyt on hyvä miettiä, että miten pääsin tällaisiin tuloksiin ja nostamaan omaa tasoa taas vähän ylemmäksi. Syksyllä aloitin ensimmäistä kertaa ikinä tekemään kuntosalilla kestävyystreeniä, jolla oli tarkoitus luoda pohjaa vähän kovemmille tuloksille. Tämä tuotti selkeästi tulosta, koska voimatasot nousivat aivan uudelle tasolle verrattuna viime vuoteen. Itse tykkään kaikista eniten tehdä isoilla painoilla treeniä, mutta kannatti lähteä omalta mukavuusalueelta ja kokeilla ennakkoluulottomasta uusia asioita, niin saatiin kehitettyä fysiikkaa eteenpäin. Jokaisen kauden kisaan olen ottanut vähän erilaisen valmistautumisen, jotta näen, mikä itsellä toimii ja viimeisin toimi ainakin ihan hyvin ja sain eilen työntöön ihan hyvin räväkkyyttä, jota toki tarvitsee edelleen kehittää. Olen myös kisoissa pelännyt lämmittelyä, kun olen ajatellut, että kaikki voimat menevät siihen eikä jää paukkuja enää itse kisaan. Nyt kuitenkin otin kunnon alkulämmöt ja riittävän monta lämmittelytyöntöä ja lopputulos oli hyvä, joten näin pitää jatkossakin toimia. 

Juuri ennen lämmittelyyn lähtöä.
Eilinen kisa oli kyllä huippukiva ja todella ihana ja kannustava ilmapiiri. Moni teki siellä omia ennätyksiä ja kaikille hurrattiin ja onniteltiin. Voin suositella näitä karkeloita kaikille tasosta riippumatta. Sitä tuntee kuuluvansa porukkaan ja tutustuu uusiin, mukaviin ihmisiin kaiken ohessa. Järjestelyt toimivat todella hyvin eikä aikataulusta oltu myöhässä ollenkaan. Ehkä ohjeista kisapaikalla olisi voinut antaa vähän enemmän, kun mukana oli yksi ensikertalainenkin, mutta muuten ei moitittavaa. Ja ensimmäistä kertaa olin kisoissa, joissa oli tulostaulu käytössä ja se fiilis, kun näet oman enkkasi piirtyvän siihen numero kerrallaan! Hallissa oli sen verran kova meteli, että en kuullut kertaakaan tulostani, joten tulostaulusta oli todella iloa. Ja lippumiehet ja kaikki. :) Virallisuudesta huolimatta tunnelma oli kevyt ja rento ja todella kannustava. 

Siellä mä mallailen.
Eiliset tulokset.
Tekniikan puolella on tapahtunut kehitystä aika paljon ja juurikin lähtönopeus on tällä hetkellä suurin este pidempiä työntöjä ajatellen. Nykyistä tekniikkaa olen nyt treenannut noin kuukauden ja se alkaa pikku hiljaa vakiintua niin, että suurin osa työnnöistä on jo hyviä tai ainakin aika hyviä. Myös harjoituksissa huolellinen lämmittely, vauhdittomat työnnöt ja pakituksen osaharjoitukset näyttelevät suurta roolia. En olisi kehittynyt pakituksessa tekemällä vain pakitusta, vaan olen hionut yksityiskohtia erikseen. Yleensä keskityn yhteen tai kahteen asiaan treeneissä, jotka koitan saada toimimaan ja niistä osasista on pikku hiljaa rakentunut suhteellisen toimiva kokonaisuus. 
Tekniikkaan olen saanut satunnaista ohjeistusta erinäisiltä ihmisiltä ja nykyään matkaani tukee myös etävalmentaja, jolle lähetän videoita arvioitavaksi ja teen sitten korjauksia. Olen myös hallilla aina korvat höröllä ja kuuntelen, mitä ohjeita valmentajat antavat huippu-urheilijoille ja sovellan niitä omaan treeniini. Katson myös paljon videoita, pääsääntöisesti Davit Strollin, ja imen niistä vaikutteita. Näistä eväistä on tämä hallikausi tehty. :) Niin ja tärkeää osaa näyttelee myös ravinto, jota tarvitsee saada riittävästi, jotta kehittyy ja palautuu. Pyrin syömään pääsääntöisesti terveellisesti, mutta kyllä herkuttelua kuuluu joka viikkoon. Pyrin rentoon ja riittävään syömiseen. Ihanaa kevättä kaikille! Mä päätin sitten aloitta ylimenokauden pienellä kotijumpalla. :D

Päivän ohjelma. Joku joskus sano, että käsialan perusteella mun pitäis olla lääkäri. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti