maanantai 31. lokakuuta 2016

Diagnoosi: erinomainen kunto

Vielä viikko sitten en potenut kolmen kympin kriisiä. Kunnes  lääkäri vakuutteli, että kaikki tykyttelyt ja muut oireet kuuluvat ikään. Vastaanoton aikana hän toisti monta kertaa, kun sitä ikää alkaa jo olla ja että nämä ovat iän mukanaan tuomia vaivoja. Olen siis jo niin vanha, että jos tulee uusia oireita, ne laitetaan kaikki iän piikkiin. Onneksi kaikki lääkärit eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Flunssakierteelle ei voi oikein tehdä mitään, kun hyljinnänestolääkkeitä ei voi tässä vaiheessa vähentää. Viimeisen kahden kuukauden aikana useampi päivä on mennyt lämmössä ja flunssassa kuin terveenä. No näillä mennään. Kaikki mahdolliset keinot parantamaan vastustuskykyä olen jo käyttänyt. Fakta kuitenkin on, että lääkkeet heikentävät vastustuskykyä, jotta keho ei alkaisi hylkimään vierasta elintä.
 
Kuulantyöntö on vakavaa puuhaa. :D Varsinkin, kun ensimmäinen työntö lentää 8 metrin viivalle. :P
Olen ihmetellyt pitkään sitä, että hengästyn todella helposti. Olen laittanut sen huonon kunnon piikkiin, mutta nyt se on tutkittu. Astmaa ei löydy eikä avaavat astmasuihkeet paranna puhalluksiani ollenkaan. Harmi sinäänsä, kun norjalaiset saavat niistä selkeää hyötyä. :D Syyksi sen sijaan paljastui toiminnallinen hengityksen säätelyhäiriö. Eli nyt pitää opetella hengittämään oikein ja kiinnittää erityisesti juostessa huomiota hengitystekniikkaan. 
Tän päivän treeneistä, 4kg ja 5kg kuulia. :)

Diagnoosin varmistumiseksi kävin polkupyöräspriroergometriassa. Testin mukaan olen erinoimaisessa kunnossa. Sykkeet kyllä olivat korkeat ja sydämestä kuului sivuääni, joten lähete sydänlääkärille on menossa. Olisi myös mukava saada tietää, mistä tykyttelykohtaukset johtuvat ja saada niihin vaikka jotain hoitoa. Toistaiseksi rankkaakaan liikuntaa ei ole kielletty, joten treenit saavat jatkua. Olen erityisen ylpeä siitä, että olen keskimääräistä paremmassa kunnossa huolimatta flunssakierteestä ja muista jutuista. :)
Uudet treenitrikoot. :)

En malttaisi odottaa viikonloppua, kun on kauan odotettu liikuntaleiri. Tällä kertaa se on omakustanne, mutta Tampereella, joka on itselle täydellistä. :) On ihanaa nähdä taas muita urheilijoita ja vaihtaa kuulumiset. Valmentajat ovat huippuluokkaa ja niin on jengikin. Tulee taas huikea viikonloppu. Ohjelmassa on kuntosalitreeni, juoksutekniikkaa, heittolajeja ja mäki/rappustreeni. Tiukkaa settiä siis luvassa, aivan mahtavaa! Tänään kuula osui 8 metrin viivaan, saa nähdä, miten viikonloppuna lentää. :P Ensilumia odotellessa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti