tiistai 29. marraskuuta 2016

Sankarikoulu

Viikonloppuna sain olla mukana tekemässä hienoa tapahtumaa. Turvallisuusviikko huipentui Päivä paloasemalla-tapahtumaan. Itse olin Tampereen vpk:lla, omalla kotiasemallani esittelemässä autojamme. Oli hienoa nähdä lasten into paloautoa kohtaan. Lapsille jaettiin muovisia palokypäriä, joita sitten tohkeissaan pidettiin päässä. Kuskin paikalle oli jonoa, kukapa ei haluaisia ajaa isoa autoa. Oli myös mukavaa kertoa vanhemmille autosta faktoja ja vastata välillä vaikeisiinkiin kysymyksiin. Opin taas uusia nippelitietoja. :)

Päivä oli onnistunut ainakin, jos katsoi säteileviä lapsia. Kävijöitä oli 475 päivän aikana, joka on ihan mukava määrä porukkaa. Tapahtumassa oli mahdollisuus suorittaa sankarikoulutus. Siihen kuului alkusammutusharjoitus ja netissä tehtävä teoriaosuus. Viikonlopun jälkeen meidän ansiosta on taas 80 uutta sankaria, jotka hallitsevat alkusammutuksen. Kävin toki itsekkin tekemässä rastin, vaikka sattuneesta syystä sammutushommat sujuvat ehkä keskivertoa paremmin. :P 
Palonainen. :)

Lapsille oli suunniteltu tehtävärata, johon kuului erilaisia rasteja. Tosin monet rastit pistivät myös aikuiset miettimään. Eläinten pelastusta mietittiin yhdellä rastille, toisella kodin vaaranpaikkoja. Sen jälkeen oli käytännön poistumisharjoitus pimeässä. Mahdollisuus oli myös kokeilla sammutusasua ja sen pukemista. Bonuksena oli mahdollista vielä kokeilla letkukiepin heittämistä, joka on jokaisen palomiehen perushomma. 

Itse olin intoa piukassa, kun sain vihdoin uudemmat haalarit enkä enää erottunut muista vanhoilla haalareilla. :D Sukupuoleni aiheutti hämmennystä joissain vanhemmissa ja sain kertoa vapaapalokuntien toiminnasta, jossa on paljonkin naisia mukana. Torstaina pääsen myös aloittamaan ensivastekurssin, jolla tulen varmasti oppimaan uutta. Vaikka olen sairaanhoitaja, en kuitenkaan hoida potilaita välittömästi, kun he tarvitsevat apua. Saan potilaat yleensä valmiin diagnoosin kanssa tai ainakin jonkinlaisen hoitosuunnitelman, jos ei muuta. Nyt pääsen syvemmälle ensihoitoon, vaikka omassa palokunnassani ei ensivastetta olekaan. Olen kuitenkin menossa tänä vuonna vielä päivystämään Sääksjärven vpk:hon, jossa taas on ensivaste. Ja onhan se nyt jokaisen kansalaisvelvollisuus opetella ensiavun perusteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti