sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Pikkujoulut, nuo turmion juhlat

Vuosi lähenee loppuaan ja SM-kisat lähestyy. Pitäisi siis varmaan kiristää tahtia treenien suhteen, mutta kai se on lupa välillä myös nollata. :P Tällä viikolla treenit on jäänyt aika vähiin, mutta ovat olleet kyllä laadukkaita. On saanut huomata, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja ja on ollut pakko olla itselleen armollinen. Myös flunssa on vähän yrittänyt ilmoitella tulostaan, joka sekin on vaikuttanut treenien väliin jäämiseen. Tänään joudun viettämään rennon päivän, koska eilen vietettiin vpk:n pikkujouluja. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen join alkoholia enemmän kuin yhden annoksen. Täytyy kyllä sanoa, että hauskaa oli. Ensi vuonna uudestaan. ;) 

Luin juuri viikolla, että jos on ottanut muutaman annoksen alkoholia, niin pitäisi olla vuorokausi rehkimättä. Jos on ottanut vähän reilummin, niin keho tarvitsee jopa 48 tuntia palautuakseen siitä. Laskeskelin tässä, että tuli otettua reilu 4 alkoholiannosta, joka on omassa mittapuussani jo paljon. Krapulaa ei kuitenkaan ole, joten eiköhän sitä lenkille tule kuitenkin lähdettyä. Muistan yhden kerran, kun dialyysiaikana tuli otettua vähän reippaammin. Oli oikein kätevää, että kone puhdisti kehon yön aikana ja muiden potiessa krapulaa, itse lähdin aamulla salille. :D Jotain hyötyä siitäkin vempaimesta. :P

Nyt tosiaan alkaa jännittämään, kun 21.1.2017 on SM-kisat. Tiedän tason olevan kova ja paikalle on tulossa itseäni kovempia juoksijoita. Se on hyvin positiivinen asia, koska silloin on mahdollista saada itsestään enemmän irti. Jos pysyn edes suunnilleen muiden vauhdissa, niin olen parantanut tasoani jo paljon. Pituushypyn harjoittelu on jäänyt nyt vähille, voi olla, että se putoaa ohjelmasta pois. Aika ei vain tahdo riittää kaikkeen, kun pitää töissäkin välillä näyttäytyä ja kaikkea muutakin elämää on urheilun ulkopuolella. Nostan hattua niille, jotka jaksavat vuodesta toiseen panostaa kilpaurheiluun. Itse koen sen henkisesti raskaaksi, koska jos haluan oikeasti kehittyä, niin treenit ovat pois sosiaalisista suhteista ja muusta elämästä. Olen vähän sellainen ihminen, että haluaisin saada kaiken, niin tuntuu pahalta rajata monia mielenkiintoisia ja kivoja asioista pois, jotta voi kehittyä. 

Alkoholin suhteen olin siirron jälkeen 1,5vuotta täysin absolutisti. Nyt olen ottanut rennon suhteen ja saatan välillä nautiskella 2 senttilitraa hyvää viskiä. Tiedän liikaa, mitä alkoholi tekee keholle ja treenituloksille, joten ei ole kauheasti tehnyt mieli juoda. Eilenkin mietin tosissani, että jätänkö juomisen muille, jotta pystyn tänään tekemään kunnon treenin. Päädyin kuitenkin siihen, että pikkujoulut ovat vain kerran vuodessa ja haluan pitää hauskaa muiden kanssa rennosti. Tuskin kaikki vuoden treenit hukkaan menivät, vaikka vähän nyt ottikin. Osaan toki pitää hauskaa ilman viinaakin, mutta humalaisia on huomattavasti mukavampi katsella, jos on itsekin pienessä sievässä. :D Rennolla otteella kohti joulua ja uutta vuotta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti