perjantai 16. joulukuuta 2016

Ennätyksiä ja hyvää virettä

Viime viikot ovat olleen treenin kannalta hyvää aikaa. Etenkin kuntosalilla tulokset ovat parantuneet ja jopa henkilökohtaisia ennätyksiäkin on tullut. Alan pikku hiljaa päästä jyvälle rinnallevedosta ja sitä myötä tuloksetkin paranevat. Tällä hetkellä menee 42,5kg kolme kertaa. Penkissä olen päässyt 47,5kg, jota teen ohjelman mukaiset 6 toistoa kerralla. Maastavedossa kuuden toiston sarja meni 75kg. Olen kaikissa kiinnittänyt tänä syksynä erityistä huomiota liikkeiden puhtauteen ja ainakin mitä itse arvioin peilistä, niin hyvältä näyttää sillä saralla. Kohta alkaa olla peruskuntokausi lopussa ja perusvoima hankittuna. Vielä haluaisin saada vähän parannettua noita ennätyksiä ennen kuin alan hiomaan terävyyttä ja räjähtävyyttä esille tammikuun sm-kisoja varten. 

Lajitreenit ovat sujuneet vaihtelevasti. Kuulan kanssa varsinkin on vielä liian suurta vaihtelua tuloksissa, mutta pääsääntöisesti on mennyt ihan hyvin. Toki olisi mukavaa, että joku katsoisi tekniikkaa, mahdollisesti jopa kuvaisi ja antaisi välitöntä palautetta. Nyt olen pitkälti yksin treenannut sitä usean kuukauden ajan. Aina välillä joku veteraani on antanut jotain palautetta, jonka olen yrittänyt ottaa hyödyksi. Kävin tänään vähän työntelemässä,  mutta nyt ei lähtenyt. Tämä viikko on mennyt ensivastekurssilla ja treenit jääneet kokonaan pois, kun ei ole aika ja energia riittänyt enää niihin. Lisäksi jännitän, sainko tartunnan kurssilta, kun siellä yksi jos toinenkin yski, niiskutti ja oli kuumeessa. 

Juoksun kanssa on vielä paljon tekemistä ja sitä olen onneksi päässyt valmentajan kanssa välillä hiomaan. Pääsen aika näpsäkästi telineistä lähtemään, mutta monesti ponkaisen suoraan pystyyn, vaikka pitäisi ensin kiihdyttää. Sen kun muistaisi aina. Myös kuulan tekemät puolierot korostuvat juoksussa. Vasen jalka ei nouse yhtä korkealle ja ikäänkuin laahaa perässä. Kädet eivät myöskään ole tarpeeksi voimakkaasti mukana juoksussa ja edelleen jännitän herkästi hartioita. Kuitenkin kehitystä on tapahtunut, joka on tärkeintä. Varsinkin mm-kisoissa on niin kova taso, että lähtökohtaisesti kilpailen lähinnä itseäni vastaan. Jos onnistun parantamaan aikaa, niin voin jo olla ihan tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti