tiistai 23. elokuuta 2016

Syksy, uusi alku :)

Taas olen siinä pisteessä, että kohta olen työtön. Kesätyöt loppuvat perjantaina eikä ole tietoa mistään jatkoista. Asiassa on myös hyvät puolet. Nyt voin pitää lomaa ja yrittää saada uniongelmat kuntoon. Ja aikaa liikkumisellekin riittää ihan erilailla. Siitä puheenollen, tapasin viime viikolla valmentajani. En nyt ensimmäistä kertaa, mutta ensimmäistä kertaa tämän projektin tiimoilta. Täytyy myöntää, ettei luotto ole vielä 100%, mutta toisaalta, lähtötasoni on valmentajalle hieman arvoitus ja mielestäni hän on arvioinut kuntoni hieman alakanttiin. No, eiköhän se tästä lähde rullaamaan, kun päästään tosi toimiin. :)


Ohjelma nyt ensimmäisen kuukauden ajan sisältää pari salitreeniä, yhden juoksutreenin, kuulaa kahdesti viikossa ja yksi intervalliharjoitus. Lisäksi on vielä palauttavaa kävelyä. Kävimme perjantaina läpi saliohjelmani ja saan opetella täysin uuden tavan treenata salilla. Sarjat ovat lyhyitä ja teräviä eikä niitä viedä loppuun asti. Tärkeää on, että jokainen toisto on puhdas ja terävä. Emme tehneet treeniä kokonaan, mutta ilmeisesti orastava flunssa teki kuitenkin tehtävänsä enkä seuraavana päivänä kävellyt normaalisti. :D Menin kyllä pyörällä töihin, vaikka reisiin sattui paljon koko matkan, mutta kotiin raahauduin taksilla. Seuraavana päivänä sitten hammasta purren pyörä kotiin.

Juoksutreeniin kuuluu telineistä lähtöjä ja 100 metrin vetoja. Se kuulostaa oikein mukava harjoitteelta, jota olisi jo kiva mennä kokeilemaan. Pituushyppy otetaan myös ohjelmistoon ja hiotaan kuulatekniikkaa. Sunnuntaina tein ihan hyvän kuulatreenin ja toiseksi viimeisellä työnnöllä tuli oma vauhditon ennätys, 7,45metriä. Teen yhdessä treenissä yleensä 30 työntöä. Ensi kesänä olisi tarkoitus onnistua kisoissakin.:P
Intervallia, vielä on tekniikassa tekemistä.

Intervalleista en ole ihan samaa mieltä valmentajan kanssa. Ohjelman mukaan tekisin 20 minuutin intervallin, jossa ensimmäinen 10 minuuttia on kevyttä. 2 minuuttia juoksua ja minuutti kävelyä. En tiedä, palveleeko se miten minua, kun olen tehnyt lähinnä määräintervalleja ja tykännyt niistä. Toki tämä on jotain uutta, mutta noin lyhyessä ajassa on vaikea ajatella, että tulisi hirveää kunnonkohotusta, kun omissa intervalleissa juoksua tulee parhaimmillaan 3 kilometriä, josta ainakin viimeinen kilometri on pikajuoksua. Teen sen siis 100 metrin pätkissä, jossa juoksen 100 metriä ja kävelen 100 metriä vuoron perään yhteensä 2 kilometriä ja näitä kolme kierrosta. Tai sitten mäkeä täysillä ylös ja kävellen alas ja näitä monta. Mutta kai se pitää uskaltaa kokeilla jotain uutta. En vain tykkää kellon kyttäämisestä treenien aikana, siksi minuuttilähtöjäkin on tullut tehtyä aika vähän.
Kuulatreenit

Nyt kuitenkin starttaa ensimmäinen kausi, jolloin joku sanoo, mitä pitää tehdä ja itselle jää toteutus. Tavoitteet ovat melko korkealla, mutta saavutettavissa. Odotan innolla, mitä kaikkea on vielä edessä ja millaisia tuloksia saamme aikaan. Kemiat kohtaa valmentajan kanssa, joka on varmasti yksi tärkeimmistä seikoista. Niin ja maanantaina Tampereen yliopistollisen sairaalaan TAVA ry eli liikunta tavaksi lähti tukemaan urheilu-uraani. Saan jatkossa käyttää Tays:in kuntosalia ilmaiseksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti