sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Uuden treeniohjelman tuomio

Olen nyt noudattanut uutta treeniohjelmaa neljä viikkoa eli yhden kokonaisen kierroksen. Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilen jaksotettua treeniohjelmaa. Niitäkin voi tehdä erilaisissa sykleissä ja eri variaatioilla, mutta itselläni homma menee niin, että ensin on yksi kevyt viikko, sitten kaksi keskiraskasta ja lopuksi vielä yksi raskas viikko. Tänään siis tein raskaan viikon viimeisen treenin ja nyt on hyvä purkaa kokonaisuus paloihin. 

Aloitetatan purkaminen kisojen jälkeen alkaneesta kevyestä viikosta. Idea siis on pelata treenikertojen määrällä, ei treenin teholla. Saliohjelmani on päivitetty myös siten, että siinä on kaksi eri ohjelmaa yläkropalle ja kaksi alakropalla sekä lisäksi yksi koko vartalon ohjelma. Kevyellä viikolla on vain kaksi salitreeniä, ylä- ja alavartalo. Ohjelmat itsessään eivät todellakaan ole kevyitä ja ensimmäisen jalkapäivän jälkeen oli kyllä jalat todella kipeät. Kuitenkin ennen kisoja oli kaksi viikkoa taukoa kovista treeneistä ja sen kyllä huomasi. Myös ylävartalosta löytyi uusia lihaksia ensimmäisen yläkroppapäivän jälkeen, kun kainalot olivat järjettömän hellänä. :D On kyllä virkistävää päästä tekemään erilaisia juttuja. Tähän viikkoon kuului myös kaksi lajitreeniä. Nykyään teen aina juoksun ja kuulan samana päivänä, koska muuten ei tahdo aika riittää. Aloitan aina joka toisen treenin kuulalla ja joka toisen juoksulla. Näin saa molemmissa lajeissa tehdä välillä palautuneena ja välillä rasittuneena. Uskon, että se on ihan hyvä ratkaisu. Lepopäiviä viikkoon mahtuu kolme.
Kuva: Sami Reivinen/valokuvaamoklic.fi

Keskiraskaita viikkoja en saanut vedettyä täysin puhtaasti ohjelman mukaan, koska valmennusleiri sattui ensimmäiseen viikonloppuun. Näihin viikkoihin kuitenkin  kuuluisi ohjelman mukaan ylä- ja alakroppa kerran salilla ja kertaallen koko kehon treeni. Sen lisäksi vielä ne pari lajitreeniä. Lepopäiviä on kaksi. Jäi tosiaan ensimmäisellä viikolla koko kropan salitreeni väliin, kun viikonloppuna oli tiukkaa juoksutreeniä muutama tunti. Toisella keskiraskaalla viikolla taas viikonloppuna, kun olisi ollut vuorossa koko kropan treeni, niin oli orastava flunssa. Nyt olin kerrankin järkevä ja jätin treenin väliin, vaikka ei ollut juurikaan kipeä olo. Enemmän tuntui, että olisi tulossa kipeäksi, mutta ajoissa aloitetulla levolla flunssa ei iskenyt päälle. Olen siis oikeasti oppinut jotain olennaista levon merkityksestä. :D

Tämä viikko on siis ollut raskas. Viikkoon on mahtunut yksi lepopäivä, neljä salitreeniä ja kaksi lajitreeniä. Olen saanut ainakin omasta mielestäni ihan hyvin lisättyä viikkojen aikana painoja eri liikkeissä. Esimerkiksi kyykkysarjoissa ensimmäisessä treenissä taisin päästä 65kg x5 viimeisessä sarjassa, tänään taas meni jo 75kgx5 ja tuntui, että olisi voinut ehkä vielä yhden sarjan vetää raskaammalla. Penkissä tein alkuun 40kg nousevan pyramidisarjan, tällä viikolla sama sarja meni jo 45kg. Teen siis samalla painolla koko setin, mutta kasvatan toistomääriä siten, että toistot ovat 4,6,8,6 ja 4. Viimeisin kuulatreenikin tuntui kulkevan hyvin ja kuula lensi melko pitkälle. En tosin mittaillut, mutta ainakin tuntui ja näytti ihan hyvältä. :)

Olen ohjelman lisäksi vielä alkanut tekemään voimajoogaa. En siis käy missään tunneilla, vaan teen DVD:n ohjauksessa. Olen käynyt aikanaan paljonkin pilatestunneilla ja joogaakin on tullut satunnaisesti harrastettua, joten jonkinlaista pohjaa on. Joogan ajatuksena itselläni on liikkuvuuden lisääminen ja keskivartalon vahvistaminen. Olen edelleen kuullut valmentajiltani, että keskivartalon tuki pettää juostessa ja kuulaa työntäessä. Töitä riittää, mutta eiköhän se tästä. :) Ja lopullinen tuomio treeniohjelmasta on, että hyvältä tuntuu. Ehtii hyvin palautua, kun on kevyttä välissä ja jaksaa myös hyvin sitten vetää välillä vähän tiukempaa settiä. Suosittelen kokeilemaan, jos treenit junnaavat paikallaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti