maanantai 6. helmikuuta 2017

Viikonlopun valmennusleiri

Taas oli viikonloppuna Pajulahdessa valmennusleiri. Päivä alkoi lupaavasti, kun en yhden jälkeen yöllä saanut enää unta. :P No niillä mentiin ja energiajuoman voimalla. Onneksi sain hyvää matkaseuraa, joka vielä suostui ajamaan, niin en aiheuttanut tienpäällä vaaratilanteita. Leiri alkoi huoneeseen majoittumisella ja omakustanne-aamupalalla. Sitten jo mentiinkin kohti ensimmäisiä juoksutreenejä. Alkuun teimme lämmittelynä erilaisia koordinaatioharjoituksia. Oli mukava huomata, että kehitystä on tapahtunut ja tuli jopa kehuja. Seuraava rasti olikin vaikeampi, kun piti juosta miniaitojen yli. Ideana oli, että kun niitä on kiihdytyksessä, niin polvet nousevat korkeammalle ja juoksutekniikka paranee. Itsellä ei mennyt ihan niin. En pystynyt päästelemään alkua rennosti, vaan lähinnä keskityin aitojen ylittämiseen kompastumatta, jolloin siitä oli jopa haittaa omaan juoksuun. Pitää varmaan noitakin alkaa tekemään, niin ehkä se joskus luonnistuu. :)

Ruokailun jälkeen oli luento palautumisesta. Saimme myös sovittaa yleisurheiluasuja. Ideana olisi, että jatkossa Suomen joukkueella olisi yhtenäiset kisa-asut. Itse päädyin hihattomaan naisten toppiin. Sillä kelpaisi kisata, kun paidassa lukee Team Finland. :) Tästä sitten reippaina marssimme seuraavaan yleisurheilukoitokseen, jonka aiheena oli hypyt ja loikat. Siinä tuli vedettyä ontuvaa eeriksonia ja kirppua. Oli myös melko korkeiden aitojen yli hyppimistä tasajalkaa. Yllätin itseni, kun uskalsin hypätä, mutta keskivartalo petti alastulossa ja nyt on yksi välilevy kipeä tärähdyksestä. Uskoisin kuitenkin, ettei mitään mennyt rikki. Sain kehotuksen ottaa pilateksen ohjelmaan, harkitsen sitä vakavasti. :) Yllätin itseni myös sillä, että lantio pysyi ylhäällä useimmissa loikissa ja tekniikka oli melko hyvä. En myöskään hyytynyt missään vaiheessa, joten kuntokin on kasvanut. 

Henkilön Pinja Söyrilä kuva.
Edustusjoukkueemme tulevat kisa-asut

Viimeisenä liikuntaosuutena oli erilaisten eläinten leikkiminen. Alkuun otettiin haltuun metsän kuningas Karhu. Karhukävelyssä mennään kädet ja jalat suorina eteenpäin, peppu korkealla. Rapukävelyssä taas lantio ylhäällä, selkä lattiaan päin käsillä ja jaloilla sipsuttaen. Pupukävelyssä sai loikkia, niinkuin itse ajattelee pupun loikkivan, tyylipisteitä ei jaettu. Gorillakävelyssä mentiin kylki edellä, polvet koukussa ja hypittiin sivullepäin vuorotellen käsiä ja jalkoja siirtäen. Mittarimadossa käveltiin ensin käsillä niin pitkälle, että ollaan punnerrusasennossa ja sitten sipsutellaan jaloilla niin, että ollaan kaksin kerroin. Siitä sitten edettiin mittarimatona eteenpäin. Lopuksi vielä etsittiin pienellä, kovalla pallolla triggerpisteitä ympäri kehoa. Teki varmasti hyvää ainakin tuskaisista ilmeistä päätellen. :D
Liiloissa housuissa oma Can can-taidonnäyte :)

Loppuilta menikin sitten mukavasti porukalla saunoen ja rupatellen. Aamulla herättiin hyvin nukutun yön jälkeen aamupalalle, josta suoraan avaavaan aamujumppaan. Tuntui yllättävän raskaalta seistä lähes koko tunti, mutta hyvää teki ja valmisti hyvin lihaksia leirin viimeiseen yleisurheilukoitokseen. Vuorossa oli viestijuoksua, harjoiteltiin hitaalla hölkällä kapulan vaihtoa. Kyllä se siinä ihan hyvin sujui, mutta kisoissa on taas niin eri tilanne. :D Kun lämmöt oli saatu päälle, niin olikin vuorossa minuuttilähtöjä. Kyseessä on kestävyysharjoitus, jossa on tarkoitus vetää matalilla tehoilla. Harjoitus lähti siitä, että hölkättiin 100 metriä ja lähdöt aina minuutin kohdalla. Eli jos juoksi sen 30 sekuntiin, niin sai 30 sekuntia huilia. Olin ylpeä itsestäni, että en lähtenyt juoksemaan liian kovaa, vaan kuuntelin kehoani. Tarkoitus ei ole vetää itseään piippuun, vaan että 10x100m settejä jaksaa tehdä kolme peräkkäin 5 minuutin palautuksilla eikä silti saa olla kuollut olo. Joka tapauksessa kestävyyskunto on oma heikkouteni ja kompastuskiveni. 
Kyllä se näköjään jossain tuntuu ilmeestä päätellen, olen taas liiloissa housuissa edessä.:)

Nyt vedimme tuon setin kuitenkin vain kerran, mutta perään otettiin 150 metriä x6. Siinä palautukset olivat 2 minuutin luokkaa. Jaksoin tehdä kaikki harjoitteet, joten voin olla tyytyväinen. Loppuverkan yhteydessä otimme vielä pienen lankutustuokion, 4 minuuttia lankutusta niin, että 20 sekuntia työtä ja 10 sekuntia lepoa. Täytyy kyllä sanoa, että tuntui. :D Ja kun kotona kuulosteli lihaksia palauttavan kävelyn jälkeen, niin yllättäen vatsalihakset olivat kaikkein kipeimmät. Nyt täytyy siis laittaa tavoitteeksi saada core kuntoon ennen seuraavia kisoja. Jalat ovat toki väsyneet, mutta eivät kipeät. Taas tuli uutta intoa treeneihin ja sai taas hyviä uusia oppeja. Nyt vielä kun osaisi soveltaa niitä käytännössä. Tästä on hyvä jatkaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti